به گسترش منبعی آزاد از شعر پارسی کمک کنیم!

در این پست منبعی آزاد از آثار پارسی را به شما معرفی می‌کنم که به علاوه با ابتکار سازنده آن آقای حمیدرضا محمدی دیگران نیز به سادگی می‌توانند به شکل‌های مختلف به توسعه آن کمک کنند.
نام این منبع «گنجور» است و آثار بیش از ۴۳ نفر از سخن‌سرایان پارسی‌گو که مشتمل بر بیش از ۴۵۰۰۰۰ بیت است را شامل می‌شود، این مجموعه به صورت آنلاین در «اینجا» در دسترس است و برای استفاده به صورت آفلاین نیز نرم‌افزاری تحت سیستم عامل ویندوز توسط ایشون آماده شده است با نام «گنجور رومیزی» که آخرین ورژن آن فعلا ۲.۱ است که برای نصب آن باید آخرین نصاب کامل (همراه با پایگاه‌داده) را از «اینجا» دانلود و نصب کنید و سپس فایل بروزرسانی به ورژن ۲.۱ را از «اینجا» دانلود و نصب کنید.
اما امکان مهمتری که مقصود این پست بوده است راه‌های جالبیست که برای کمک به توسعه این منبع آزاد و رایگان برای کاربران مهیا شده است.

آ- بازبینی OCRها:
همان‌طور که می‌دانید تبدیل عکس به متن که با استفاده از نرم‌افزارهای OCR انجام می‌گیرد بدون خطا نخواهد بود! حال فرض کنید کتابی مشتمل بر ۱۰۰۰۰ بیت SCAN و OCR شده است، بدیهی است که بازبینی و بررسی ۱۰۰۰۰ بیت از عهده یک یا چند نفر ( آن هم به عنوان کاری داوطلبانه و بدون‌چشم‌داشت ) خارج است، در اینجاست که اینترنت و جمع کاربران علاقه‌مند به زبان پارسی می‌توانند به‌خوبی در این کار مشارکت کنند، با ابتکار جالب آقای محمدی شما می‌توانید بدون خستگی و اتفاقا با لذت در «اینجا» به بازبینی خروجی‌های OCR بپردازید. البته قابل ذکر است ۱۰۰۰۰ فقط برای مثال ذکر شد درواقع عدد واقعی معمولا بیش از ۵۰۰۰۰ است.
راهنمای مفصل‌تر به‌همراه عکس

ب-اضافه کردن مجموعه شعر جدید:
با دانلود و نصب «گنجور رومیزی» و رفتن به حالت ویرایشگر می‌توانید شعر و یا شاعر و یا بخش جدید اضافه کنید و سپس از منوی بخش یا شاعر و انتخاب «تولید خروجی از محتوای بخش» یا «تولید خروجی از آثار شاعر» می‌توانید از محتوای اضافه خروجی مناسبی ایجاد کنید که با فرستادن به سایت گنجور به مجموعه آنلاین و ورژن‌های آتی گنجور رومیزی اضافه می‌شود.
راهنمای مفصل‌تر به‌همراه عکس

امیدوارم شما نیز به توسعه این مجموعه کمک کنید. :)

یک گدجت ساده، NetworkDisEnabler v1.0

چندی پیش که ADSL دار شده بودیم،  با مشکلی مواجه شدم، چون بیشتر از یک کامپیوتر به مودم وصل بود اطلاعات ارتباطی را در تنظیمات داخلی مودم ذخیره کرده بودم، هربار که می‌خواستم به هر دلیلی کامپیوتر را از اینترنت قطع کنم  یا باید مودم را خاموش می‌کردم، یا کابل شبکه را جدا می‌کردم و یا راه غیر سرراست و وقت‌گیر «غیرفعال» کردن کارت شبکه از داخل صفحه تنظیمات Network Connections را طی می‌کردم، البته آن زمان ویستا داشتم که رسیدن به صفحه تنظیمات چندین کلیک لازم داشت، حتی از XP بدتر شده بود، خوشبختانه در ویندوز ۷ خیلی سرراست‌تر شده است.

خوب در اینجا بود که درست کردن gadgetی ساده که این کار را برایم راحت کند به ذهنم رسید، دست به کار شدم و با نگاه به پوشه یک gadget ساده ایده کار را گرفتم و با یکی دو جستجوی اینترنتی چند API لازم را هم پیدا کردم و گدجتی که در این پست ادامه‌ی خواندن

گفتم نقل مکان، ولی نگفتم چرا!

چند سال پیش که برای اولین بار به دنیای وبلاگ نویسی آمدم با کمی تحقیق «وردپرس» را بهترین سرویس برای شروع کار یافتم، اولین و مهمترین دلیل برای من کدباز بودن آن بود، به همین جهت سراغ سایت WordPress رفتم و یک حساب کاربری ثبت کردم، در آنجا بود که فهمیدم این سایت ۳ گیگابایت فضای رایگان برای آپلود سندها و عکس‌ها در اختیار کاربر می‌گذارد، پس فهمیدم که انتخابم کاملا درست بوده است، اما به سرعت به مشکل برخوردم! متاسفانه اینترنت من Dialup بود و قسمت مدیریت WordPress سنگین و بعلاوه فیلش هم تِر شده بود!! عملا همیشه برای ورود به قسمت مدیریت سردرد می‌گرفتم! خوب بزودی این وضعیت رو رها کردم و بعد از مدتی رفتم سراغ «بلاگفا» که از سرویس‌های ایرانی پر طرفدار هست، اما این هم مشکلی داشت و آن اینکه فضایی در اختیار کاربرانش قرار نمی‌داد، پس مجبور بودم عکس‌ها را در جای دیگری آپلود کنم که خوب آن جاهای دیگر هم خیلی وقت‌ها فیل‌شان تِر می‌شد و کاربر را با صحنه زشت عکس‌های بارگذاری نشده روبرو می‌کرد، نتیجه این شد که عطای وبلاگ‌نویسی را به لقایش بخشیدم.

اما پس از یک‌سال‌ونیم حدود ۱ ماه پیش تصمیم گرفتم همزمان با روز وبلاگستان فارسی دوباره به این دنیا برگردم، این‌بار بلاگر را انتخاب کردم چون دیدم اختیاراتی برای آپلود فایل دارد، احتمالا نه بخوبی وردپرس، در آنجا شبیه همین وبلاگ اسم وبلاگ را بصورت لوگویی در آورده  و آپلود کرده بودم، همه چیز خوب بود تا اینکه بعد از چند روز دیدم لوگو بارگذاری نمی‌شود! فهمیدم سرور بلاگر که برای آپلود فایل‌های چندرسانه‌ای است هم یک جورایی فیلش تِر است! پس به دنبال راه‌حل بودم که از طریق یکی از آشنایان با سرویس رایگان گیگ‌فا آشنا شدم، پس تصمیم خود را گرفتم و به این سرویس ایرانی اعتماد کردم و دوباره به وردپرس برگشتم، اما این دفعه روی دامنه‌ای که به امید خدا فیلش اهل تِر شدن نباشد.

از بلاگر: گرفتن خروجی Console در نرم‌افزارهای با رابط گرافیکی در ویندوز

انتقال از بلاگر، ارسال در جمعه ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۰ ساعت ۱:۱۱
چند روز پیش متوجه شدم کدی شبیه به:

printf(“Hello!”);

یا:

std::cout<< “Hello!”;

که در نرم‌افزاری با رابط گرافیکی «Gui Application» به کار رفته بود خروجی مورد انتظار را وقتی نرم‌افزار در خط فرمان اجرا می‌شود ایجاد نمی‌کند، خیلی عجیب بود! از آنجا که قبلا این نرم‌افزار را در لینوکس استفاده کرده بودم و چنین اشکالی را در آنجا ندیده بودم کاملا مطمئن بودم هر چه هست مربوط به ویندوز است، از آنجا که این نرم‌افزار بر روی سکوی Qt نوشته شده بود رفتم به دنبال راه‌حلی در دنیای Qt و بعد از کمی جستجو به سرعت ادامه‌ی خواندن