در دو پست قبلی «معرفی تصویری ساغر ۲.۵» و «نکاتی در مورد «ساغر»» اکثر نکات و ویژگیهای مربوط به این نسخه از ساغر رو گفتهام که اگر نخواندهاید بد نیست در ابتدا آنها را مطالعه کنید.
فقط چند مورد را علاوه بر پست قبلی متذکر میشوم، بعد از پست قبلی دو بهبود مهم اتفاق افتاد:
یکم: مشکلات اساسی روی سیستمعامل مک برطرف شدند که یکی باگی در Qt4 بود که به قول ما برنامهنویسها با یک workaround حل شد و دیگری هم پیشفرضی متفاوت در این سیستم عامل بود که از آن مطلع نبودم.
دوم: همیشه اشکال بخش برجستهسازی و غیر دقیق بودن آن موردی ناخوشایند بود که خوشبختانه با ایدهای که به فکرم رسید این هم حل شد:
سوم: موردی را هم در پست قبلی از قلم انداختم که بد ندیدم بگویم، و آن اینکه آلبومهای ساغر طوری ایجاد میشوند که اگر فایل آلبوم در همان پارتیشنی باشد که فایلهای صوتی قرار دارند میتوان این آلبوم را در سیستمعامل های مختلف بارگذاری کرد، درواقع اگر فایل آلبوم و فایلهای صوتی در یک پوشه باشند آن پوشه را میتوان بدون مشکل به اشتراک گذاشت و در هر سیستمعاملی هم قابل بارگذاری خواهد بود.
پایگاهداده ساغر ۲.۵: ساغر ۲.۵ به همراه پایگاهدادهای ارایه میشود که به همراه آخرین گنجور رومیزی منتشر شد با دو تفاوت:
یک) جدیدترین مجموعه یعنی مجموعه هوشنگ ابتهاج هم به آن اضافه شده است هرچند که هنوز دوست عزیز آقا حمید رضا پستی در رابطه با این مجموعه در سایت «تازههای گنجور» منتشر نکردهاند.
دو) در «نظری قدیمی» به مشکلی اشاره شده بود که بعد از بررسی متوجه شدم در جاهایی بجای «ی» از الف مکسوره عربی استفاده شده است که در این پایگاهداده همه الف مکسوره ها و یا «ی»های عربی با «ی» فارسی جایگزین شدند.
بعلاوه بد نیست اضافه کنم که چون در دوسال اخیر به github و git علاقهمند شدهام سورسکد ساغر را به سایت github منتقل کردهام . که نحوه استفاده را در «صفحه پروژه» میتوانید بخوانید.
و سرانجام اینکه لینکهای دریافت را در «صفحه دریافت» میتوانید پیدا کنید، با توجه به اینکه نسخه بدون پایگاهداده فقط برای ویندوز منتشر شده است.
پ.ن: از «اینـــجا» میتوانید فایل فشرده شده از یک آلبوم نمونه را دانلود کنید، بعد از استخراج کافیست از قسمت مدیریت آلبومها «بارگذاری آلبوم…» را انتخاب نموده و از آنجا به پوشه آلبوم رفته و فایل «Saaghar Sample Album.sal» را انتخاب کنید در ضمن یک مجموعه داده بسیار مختصر از «Chris De Burg» به عنوان مثال نیز در آن قرار دادهام.
اول این که خسته نباشید. دست مریزاد. سپاسگزار
دوم این که از شما پذیرفته نیست که بنویسید دوماً. لطفاً دقت کنید
اول این که ممنونم از لطف شما و
دوم هم این که شما درست میفرمایید، اما واقعیت این است که تخصص بنده ادبیات نیست و در صحبتهای روزمره عادت کردهایم از این کلمات استفاده کنیم اما بنده در نوشتههای اینجا و یا نوشتههای رسمی سعی میکنم (تا جایی که سوادم قد میدهد) فارسی را درست بنویسم که البته این پست را آنقدر با عجله نوشتم که فرصتی برای تفکر در کیفیت نبود
باز هم ممنون از توجهتون ویرایشش کردم
تو را باد از پاک یزدان درود!
هرگز گمان نمی کردم این همه خوب از کار درآید.کاری کرده ای کارستان رضی جان.
درود بر سیاوش عزیز،
امیدوارم ویژگیهای جدید مفید واقع شوند.
درود بر شما که چنین خدمات شایانی به فرهنگ ایران انجام میدهید. محیط این برنامه با عنوانهای اصیل و دقیقی که دارد خیلی جالب و ستودنی است. امیدوارم الگویی شود برای کسانی که می خواهند برنامه های فرهنگی تولید کنند و به جای کلمات بیگانه از کلمات اصیل فارسی استفاده کنند.
ممنونم
فقط به یک نکته الان برخورد کردم بعضی نسکها در کل صفحه کشیده می شن و عملا خواندن اونها سخت میشه. مثل صفحه هجویری:۳- ابوالحسن علی…
و مــــــــــــــــــــــــنـــــــــــــــــــــــهـــــــــــــــــــــــم: وارث نـــــــــــــــــــــــبـــــــــــــــــــــــوت و چـــــــــــــــــــــــراغ امـــــــــــــــــــــــت، ســـــــــــــــــــــــیـــــــــــــــــــــــد مـــــــــــــــــــــــظـــــــــــــــــــــــلـــــــــــــــــــــــوم و امـــــــــــــــــــــــام مـــــــــــــــــــــــرحـــــــــــــــــــــــوم.
این مشکل رو فقط در مجموعه هجویری بهش برخورد کردم، که مشکل در مجموعه شعر است و باید تصحیح شود و چه بهتر اگر برای مدیر سایت گنجور هم ارسال شود تا آن را جایگزین کند.
مشکل هم در این است که پاراگرافهای متنی به عنوان مصراعهای شعر وارد شدهاند. و در واقع حتی ترتیب شعر دچار اشکال شده است. (مصرع دوم بیت ۵م درواقع اولین مصرع شعر است!)
درود
نسخهی ۲.۵ در بخش بارگیریها تنها برای ویندوز قرار داده شده. آیا باید همچنان چشمانتظار نسخههای دیگر از جملهی بستهی deb برای توزیعهای گنو/لینوکس مبتنی بر دبیان (مانند اوبونتو و…) باشیم؟
درود،
خیر هم نسخه مکینتاش در دسترس است و هم نسخه لینوکس «تمام لینوکسها» اما همانطور که در بخش دوم این «پست» گفتم نسخه دبیان را خودم نخواهم ساخت.
با درودی دوباره
نظر به پاسخ شما، من بستهی دبیان نگارش ۲.۵.۰ رو برای معماری ۶۴بیتی تولید کردم و اینجا گذاشتم. خوشحال میشم اگه به فهرست اصلی بارگیری ساغر منتقل بشه: https://mega.co.nz/#!Pw4QRDxT!iC-A8qY5pdQibkURgvlWVOaR6NhhB3Pkp3Am0mJ657w
درود،
ممنونم از شما، تا شنبه دسترسی به اینترنت با سرعت مناسب ندارم بعد از آن اضافه خواهم کرد، پایگاهداده را هم دارد یا خیر؟
نه، تصوّر میکنم با وجود بهروز رسان پایگاه داده، نیازی به نصب پایگاه داده به صورت یکجا و مجزا نیست.
بله من هم همین نظر رو دارم، فقط امیدوارم پیامهایی که برای راهاندازی بدون پایگاهداده درنظر گرفتهام برای کاربرهای مبتدی به اندازه کافی راهگشا باشند.
سلام
واقعا نرم افزار عالی ای درست کردین، امیدوارم در تمام زندگیتون موفق باشید. شما با این نرمافزار کمک بزرگی رو به شعر فارسی کردین. واقعا خسته نباشید. برای من که تجربه حیرت انگیزی بود.
ممنون
سلام
لطف دارید.
کارتون بسیار بسیار بسیار عالیه. .اقعا فکر نمی کردم یه روزی همچین چیزی ببینم. نرم افزاری غیر رایگان با قیمت های بالا همچین کیفیتی ندارند. کار خوبتون بی پاسخ نمونه.
بسیار ممنون
سلام
کارتون بسیار عالیه. ازتون متشکرم.
لطفا راهنمایی کنید تا بتونیم مجموعه های جدید رو بسازیم و به برنامه اضافه کنیم.
منظورم اینه که فرمتی که بشه به برنامه افزود رو چطور و با چه برنامه ای تولید کنیم
سلام
ممنونم، این پست «توسعه پایگاهداده ساغر» را مطالعه بفرمایید.
سلام
دستمریزاد. واقعا گل کاشتید. در دنیای نرمافزار ایران به ندرت شاهد برنامههای رایگان و کدباز هستیم. از اینکه چنین نرمافزاری را به طور رایگان و به همراه کدها منتشر نمودهاید از شما سپاسگذارم.
mamnoonam az lotfe shoma va sepas
کارتون ستودنیه، امیدوارم همیشه موفق باشید
بسیار ممنون. واقعا برنامه بسیار خوبی شده. موفق باشید.
سلام جناب رضی
دارم دانلود میکنم
مطمئنم که خوبه
خداقوت
بازم که اشتباه کردی.
یا باید بگی :
یکم . دوم . سوم …
یا بگی:
اول . ثانی . ثالث …
نمیشه بگی:
اول دوم سوم
ممنون از توجهتون تصحیح شد.